Аграрії Волині зібрали соняшника більше, ніж планували

27 жовтня 2017 326 0
Соняшники
Kurkul.comСоняшники

Найбільші площі соняшника в Луцькому районі має сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Веселе-Агро» — 766 га. Тут ставили за мету зібрати 2,7 т/га, а завдяки сприятливим погоднім умовам отримали в середньому 3,4 т/га, пише Волинь-нова.

«Цей рік для нас є експериментальним в плані вирощування соняшника. У середньому намолочуємо 3,4 т/га. Це дуже хороша врожайність, як для нашої кліматичної зони. Важливе значення має й якісний насіннєвий матеріал. 90 % площ займає середньостиглий гібрид німецької селекції. Олійність по цьому гібриду — 50 %», — розповідає головний агроном «Веселе-Агро» Дмитро Довгаюк.

Агроном із захисту рослин Микола Дацюк також додав, що такого врожаю соняшника в господарстві навіть не очікували. Тож тепер у господарстві прораховують і економічні показники.

«При досягнутій врожайності будемо мати рентабельність цієї культури понад 100%», — констатує головний агроном Дмитро Довгаюк.

Відтак у майбутньому «Веселе-Агро» планує збільшувати частку соняшника в структурі посівних площ.

Додамо, що ТОВ «Веселе-Агро» — провідне агропідприємство Волині із зембанком понад 6 тис. га ріллі у Рожищенському, Луцькому та Локачинському районах. Підприємство вирощує озиму пшеницю, кукурудзу, озимий ріпак, сою.

Виконано за допомогою Disqus