Україна скористається німецьким досвідом розвитку сільських територій

2 листопада 2017 139 0
Село
Kurkul.comСело

З метою вивчення міжнародного досвіду щодо розвитку сільських місцевостей та ведення агробізнесу відбулася конференція «Сприяння розвитку сільських територій — досвід Німеччини та пропозиції для України» за участі заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань підтримки фермерства та розвитку сільських територій Віктора Шеремети. Захід пройшов у рамках виставки «Агрокомплекс 2017» (м. Київ). Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«В Україні на сьогодні є всі необхідні умови для розбудови сільських територій та розвитку підприємництва на селі — створено правову базу, діють програми державної підтримки аграріїв, будуються сільськогосподарські кооперативи. Але з метою удосконалення стимулюючих механізмів розвитку у частині сільських територій ми постійно цікавимося успішним міжнародним досвідом, зокрема, сьогодні з цього питання ми вивчаємо досвід Німеччини», — зазначив Віктор Шеремета.

Також Віктор Шеремета відзначив, що в Україні здійснюється інформаційно-консультаційний супровід сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (ОСГ). Для їх підтримки з місцевих бюджетів виділяються кошти та залучаються фінансові ресурси міжнародної технічної допомоги.

«Для підвищення ефективності діяльності ОСГ, просування продукції на ринок, підвищення зайнятості через розвиток трудомістких галузей сільського господарства необхідно трансформувати їх у сімейні фермерські господарства та залучити їх до сільськогосподарської кооперації», — додав заступник міністра.

У ході зустрічі колеги з німецької сторони проінформували про німецьку політику розвитку сільських місцевостей та поділилися практичним досвідом з розвитку фермерських господарств і сільськогосподарської кооперації.

 

Виконано за допомогою Disqus