Експерти оцінили півроку роботи аграрного Держсекретаря

6 листопада 2017 68 0
Владислав Андронов, державний секретар Мінагрополітики
kadry.net.uaВладислав Андронов, державний секретар Мінагрополітики

Півроку роботи державного секретаря Мінагрополітики Владислава Андронова не увінчалися значними успіхами. Про це пише AgroPolit.com у спецпроекті «Держсекретар «на сіні»: півроку роботи Владислава Андронова в Мінагро». 

Нагадаємо, що наприкінці квітня після декількох спроб Кабінет міністрів призначив держсекретарем Міністерства аграрної політики та продовольства Владислава Андронова. Новоспечений держслужбовець став суцільною несподіванкою цих перегонів. Адже про цю людину практично не було інформації.

Свої перші завдання на новій посаді він окреслив досить коротко та стримано.

«Перед державним секретарем Мiнагрополітики стоїть дуже багато завдань. Перш за все — реформування роботи управлінської та організаційної структури міністерства для підвищення її ефективності. Окремим завданням є робота з державними підприємствами, інститути яких необхідно привести у відповідність до чинного законодавства, зокрема — забезпечити обрання їхніх керівників за прозорими конкурсами», — розповів Владислав Андронов.

25 серпня уряд розпочав другий етап реформи держслужби. Мінагрополітики опинилося серед 10 пілотних органів влади, у який вирішено набрати спеціалістів із проведення реформ і таким чином сфокусуватися на головній функції — «формуванні державної політики та значному посиленні кадрового складу державної служби».

3 жовтня 2017 р. міністерство розпочало конкурси до двох новостворених директоратів — безпечності та якості харчової продукції і стратегічного планування та євроінтеграції. Також Мінагрополітики розпочало набір експертів у нові структури.

Створення директоратів, як очікується, має модернізувати державну службу в міністерствах. Адже це логічно з огляду на те, що всю систему державної служби буде вибудувано по-новому, а державні секретарі координуватимуть увесь процес роботи.

Тож за півроку реформа просунулася лиш на дещицю, та й то тільки в інституційній площині, визначення якої не до кінця зрозуміле.

Виконано за допомогою Disqus