Пасічники пропонують встановити дозвіл лише на нічну агрохімічну обробку

11 листопада 2017 508 0
Бджоли
Kurkul.comБджоли

Володимир Стретович, президент Спілки пасічників України, звернувся до представника Мінагрополітики з пропозицією законодавчо встановити норму, якою агрохімічна обробка дозволялася б лише у нічний час. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Ця пропозиція прозвучала під час його виступу на інформаційному заході для журналістів, присвяченому запровадженню європейських вимог до меду, і була адресована Ользі Трофімцевій, заступнику міністра аграрної політики і продовольства з питань європейської інтеграції.

Окрім журналістів, на заході були присутні представники інших громадських організацій — об’єднань пасічників. Вони також підтримали цю пропозицію.

«Давайте введемо норму, яка діє в європейських країнах. Щоб обробка сільськогосподарських культур відбувалася в нічний час. По-перше, період летючості відповідних речовин не такий великий — 5-8 год. До ранку вони «вивітрюються». По-друге, вночі вони краще осідають, сонце їх не спалює, отже, підвищується ефективність обробки. Крім того, дуже багато препаратів, які застосовують наші аграрії — неякісні, і можуть зашкодити не лише бджолам, а й людям», — таку думку висловив Володимир Стретович.

Заступник міністра на цю пропозицію не відповіла, хоча загалом зазначила, що потрібно знаходити баланси між потребами пасічників і агровиробників, які займаються рослинництвом.

 

Виконано за допомогою Disqus