У Агропродсервісі підбили підсумки чемпіонату з вирощування цукрових буряків

10 листопада 2017 184 0
Цукровий буряк
Kurkul.comЦукровий буряк

7 листопада завершився ІІІ Західноукраїнський чемпіонат на кращий гібрид кукурудзи та цукрових буряків, організований компанією «Агропродсервіс». Змагання проходили у с. Настасів на полях «Агропродсервісу». Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Позмагатися, чиї цукрові буряки найкращі, цьогоріч вирішили чотири провідних компанії, які займаються селекцією та реалізацією насіння цукрового буряка. Вони представили 45 гібридів цукрових буряків. Працівники ПАП «Агропродсервіс» самостійно висівали і вирощували рослини в ідентичних умовах, аби мати змогу визначити найкращі гібриди.

За результатами чемпіонату було визначено 3 переможці відповідно до показників залікової урожайності, виходу цукру з гектара та цукристості.

Результати змагання на кращий гібрид цукрового буряка були такими:

У номінації «урожайність коренеплодів» перші місця зайняли:

1-е місце гібрид Бенефіта КВС із показником 104,24 т/га;

2-е місце гібрид Віоріка КВС (103,78 т/га),

3-є місце гібрид Брітні селекції БетаСід (103,61 т/га).

Ненабагато відстав і гібрид Ейфорія КВС, що посів 4-е місце із показником 102,99 т/га.

У номінації «цукристість» на перші місця вийшли:

1-е місце гібрид фірми Бетасід БТС 665 при цукристості коренеплодів 18,57%;

2-е місце гібрид Рекордіна КВС при цукристості коренеплодів 18,49%.

У результуючій номінації «вихід цукру з гектару» (в даному випадку маємо на увазі т.з. «неочищений» цукор, тобто без врахування заводських втрат), трійка лідерів виглядає наступним чином:

1-е місце гібрид Бенефіта КВС (18,33 т/га);

2-е місце гібрид Констанція КВС (18,01 т/га);

3-є місце гібрид Ундіна КВС (17,73 т/га).

Вже знайомий нам гібрид Віоріка КВС тут опинився на 4-му місці із показником 16,98 т/га.

«Подібний чемпіонат цікавий як нам особисто, так і компаніям — партнерам, адже тільки так ми маємо змогу в себе на демонстраційних полях  вивчити кращі гібриди та побачити результати практично в режимі он-лайн. В подальшому ми матимемо можливість впроваджувати найефективніше, що з’являється нині в селекції цих культур. Ну і звісно для компаній, які виробляють чи реалізують насіння, це цікаво в першу чергу», — каже директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран.

Змагання були запеклими, адже гібриди від кращих світових компаній відставали один від одного іноді буквально на частки проценту.

«Традиційно, вже не перший раз, компанія КВС бере участь у цій події. І так само традиційно наші гібриди беруть призові місця. Цього року для випробувань була представлена лінійка із 45 гібридів цукрових буряків усіх селекційних компаній, із них 10 гібридів — від компанії КВС. Стосовно важливості тієї чи іншої номінації — мені більше імпонує європейський підхід, коли найважливішим є цукор з гектару, але врешті, Чемпіонат для того й проводиться, щоб кожен міг вибрати те, що йому більше подобається», — зазначив представник компанії «КВС-УКРАЇНА»

Виконано за допомогою Disqus