Експорт ВРХ з України побив рекорд

13 листопада 2017 1018 0
Корови
Kurkul.comКорови

Останнім часом експорт худоби пішов доволі активно. Важливо те, що він не думає сповільнюватись, і, навпаки, прискорюється. За десять місяців поточного року вивезено вже близько 68 тис. голів ВРХ, тоді як за весь минулий рік — 51 тис. голів, причому то був рекорд. Про це повідомив національний консультант ФАО, експерт сільськогосподарських ринків Андрій Панкратов.

«Якщо перерахувати експорт худоби в еквівалент м’яса, то з урахуванням субпродуктів в поточному році такий еквівалентний експорт може перевищити 14 тис. т», — ідеться в повідомленні експерта.

За його словами, прогноз експорту безпосередньо яловичини на цей рік складає 52 тис. т (у забійній вазі). Тобто експорт «м’яса» у живому вигляді становить 21% від його сукупного з яловичиною експорту. В 2016 р. ця частка була на рівні 18%, в 2014-2015 рр. — 13%. Тобто з повним правом можна казати, що триває заміщення експорту яловичини експортом живої ВРХ.

Експорт живої ВРХ, наприклад, в Єгипет розпочався ще в 2014 р., в 2016 р. додався Ліван, були поставки в Лівію, Ірак, Сирію. В поточному році найбільші поставки йшли, окрім Азербайджану, в Лівію, Йорданію, Єгипет, Ірак.

Виконано за допомогою Disqus