Казуар-мурук

Казуар-мурук
ebirds.ruКазуар-мурук

Назва породи

Казуар-мурук (Casuarius bennetti)

Тип тварини

Казуар

Напрямок

Птахи

Компанії племрепродуктори

Історія

Казуар-мурук розповсюджений у гірських лісах Нової Гвінеї, Нової Британії та острові Япене. Може зустрітися в лісовій зоні на висоті до 3600 м. Через постійне скорочення ареалу і винищення казуар-мурук занесений до Міжнародної червоної книги як вид, що перебуває під загрозою зникнення.

Стандарт породи

Казуар-мурук — це великий, висотою до 110 см, нелітаючий птах із жорстким чорним оперенням. Має чорний шлемоподібний наріст на голові трикутної форми. На щоках іноді є рожеві плями, на шиї блакитного кольору є червоні ділянки шкіри. На відміну від двох інших видів казуарів, у мурука відсутні сережки. Лапи великі і сильні, оснащені кинджалоподібними кігтями на внутрішніх пальцях. Самки і самці виглядають однаково. У самок більш довгі вирости на голові, більш яскраві і великі шкірні ділянки на шиї.

Господарська характеристика

Одиночний птах, що парується тільки в шлюбний сезон. Самка відкладає від 3 до 5 яєць (15х10 см) зеленого кольору. Їхня маса досягає 600 г (1,5% маси самки). Яйця насиджує самець протягом 6-7 тижнів. З виводком ходить лише самець.

М'ясо казуарів смачне, використовується також пір'я та кігті як прикраси.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші фермерські новини України на нашій сторінці в Facebook, на каналі Telegram, а також підписуйтесь на Куркульський вісник.

Выполнено с помощью Disqus