АгроЕкспедиція Посівна 2018. Із півдня на північ

АгроЕкспедиція Посівна 2018. Із півдня на північ (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

АгроЕкспедиція «Посівна 2018» 23 квітня 2018 240 0

Вже 23 квітня команда наших журналістів відправиться у першу цьогорічну АгроЕкспедицію Посівна 2018. У полях ми пробудемо п’ять днів, протягом яких плануємо відвідати п’ять областей та 12 господарств. Разом із нами у кроп-тур їдуть партнери з компаній «Август-Україна», «Бізон-Тех» та «Credit Agricole Bank».

Читати за темою: АгроЕкспедиція Посівна 2018: Не завдяки, а всупереч

Наразі ми підготували орієнтовний маршрут, згідно якого будемо проводити свої польові інспекції. Але ще готові внести корективи і додати до списку і ваше підприємство! Якщо зацікавилися — пишіть balas@latifundistmedia.com.

Поки що наш маршрут виглядає так:

День 1. Миколаївська область: За даними Держстату, 2017 році виробництво зернових і зернобобових культур на Миколаївщині сягнуло позначки 2,6 млн т, що складає 4,3% від загальної кількості зібраного урожаю в Україні. Водночас Миколаївська область минулого року зайняла шосте місце в Україні за площами, з яких було зібрано пшеницю. А також тут витратили 46,4 млн грн на проведення робіт по відновленню зрошення на площі 1,2 тис. га.

  • Agromino;
  • «Єнісей».

День 2. Дніпропетровська область: У 2017 році в області зібрали 1,7 млн т зерна пшениці, середня урожайність склала 3,6 т/га. А ще вже цього року на Дніпропетровщині господарство «Скорук М. А.» оформило фінансову аграрну розписку від «Бізон-Тех» на суму 13,8 млн грн. Ця розписка стала першою для Дніпропетровщини і водночас для компанії «Бізон-Тех».

  • «Житниця»;
  • «Іванково».

День 3. Черкаська область: Минулого року область увійшла до списку п’яти областей з найбільшою інвестиційною активністю. Зокрема на Черкащині вартість інвестпроектів склала 0,4 млрд грн. Водночас, у 2017-му в господарствах області спостерігався найбільший відсоток скорочення посівних площ під сільськогосподарськими культурами — на 1,5 % до 1,18 млн га.

  • «Дніпро»;
  • «Аскольд».

День 4. Київська область: Минулого року тут зібрали 28 тис. т жита та 733 тис. т пшениці. Середня урожайність зернових і зернобобових на Київщині склала 4,5 т/га. До слова, область входить до списку тих, що постраждали від квітневої повені. Тож є ризик, що фермерам доведеться пересівати озимі культури. Ми ж подивимось і розпитаємо, якою є ситуація зараз і як аграрії вирішуватимуть проблему.

  • «Ресіліент»;
  • Агрофірма «Веселинівка» (Агроіндустріальний холдинг МХП);
  • Агро-С (МХП).

День 5. Чернігівська область: У 2017 році Чернігівська область із показником 4,0 млн т стала четвертою в Україні за обсягом збору зернових і зернобобових культур. Також Чернігівщина увійшла до п’ятірки областей-лідерів за збільшенням посівних площ минулого року (+3,7 %  до 1,24 млн га).

  • «Бутенко»;
  • «Агро-Регіон». 

Аналізувати особливості посівної 2018 та оцінювати ситуацію в полях ми їдемо разом із колегами з видань Latifundist.com, SuperAgronom.com та Traktorist.ua. Для Kurkul.com це вже 17-та АгроЕкспедиція, тож ми з досвіду знаємо, що вам з нами буде не сумно. Якщо ви маєте якісь запитання, які хотіли б поставити нашим експертам чи керівникам господарств, що ми відвідаємо — пишіть нам у Facebook або залишайте коментарі під блогами. Вони традиційно виходитимуть щоденно.

Ми «терті калачі» тож знаємо, що маршрут може змінюватися і доповнюватися протягом нашої поїздки. Тож стежте за оновленнями.

 

Розкажи про себе!

На жаль, ми не маємо змоги відвідати одразу всі області та райони, а так цікаво, як проходить посівна цього року і у вашому господарстві. Тож якщо ви соромитесь запросити нас до себе в гості чи просто не встигли цього зробити, беріть участь у флешмобі #СамСобіАгроЕкспедиція.

Для участі потрібно сфотографувати власні поля і посіви, описати ситуацію, розповісти про технологію, яку обрали цього року, дати прогноз і оприлюднити це в Facebook з хештегом #СамСобіАгроЕкспедиція або #СамСебеАгроЭкспедиция. Не забудьте вказати ваші координати і назву господарства. Всі учасники флешмобу отримають приємні сувеніри від магазину стильних аграрних штучок LatifundiMag.com.

Давайте разом подивимось і покажемо як проходить посівна 2018 в Україні!

Вперед і з піснею =)

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою