Агроекспедиція Пшениця 2018: подорож хлібними полями вже незабаром

Агроекспедиція Пшениця 2018: подорож хлібними полями вже незабаром

АгроЕкспедиція «Пшениця 2018» 12 червня 2018 175 0

Kurkul.com із радістю анонсує старт нового кроп-туру! Зовсім недавно завершилась АгроЕкспедиція Посівна 2018, а невгамовні АгроЕкспедитори вже збираються в чергову подорож. Цього разу, разом із нашими партнерами з Бізон-Тех, Лімагрейн-Україна, Август-Україна та Credit Agricole Bank, у рамках АгроЕкспедиції Пшениця 2018 ми дізнаємося у якому стані зараз пшениця в полях та на який урожай очікують в українських господарствах.

Чим нас зустріне пшениця?

Українська пшениця вийшла із зимівлі найкраще за всю історію спостережень. Було зафіксовано загибель лише 100 га озимої пшениці. М’яка зима обіцяла, як мінімум, не гірший врожай, ніж торік. Так, за даними Мінагрополітики у 2017р. валовий збір пшениці становив 26,1 млн.т при врожайності 41,1 ц/га.


У поточному сезоні прогноз USDA для української пшениці несуттєво відрізняється від минулорічного. Проте в Україні, особливо в східних і південних регіонах, з певним скепсисом дивляться на прогноз заокеанських експертів — позитивний ефект після зими був нівельований посушливими погодними умовами у квітні-травні.

Фактично, на зміну морозам різко прийшло літо. Весна 2018 у деяких регіонах тривала від сили три дні. Укргідрометеоцентр зазначав рекордну для квітня кількість днів із критичною для рослинності відносною вологістю повітря (менше 30 %). Найбільше дісталося Харківській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській, Одеській та Кіровоградській областям.

Це додало клопотів на полях під час посівної й головного болю в спробах спрогнозувати, яким же буде врожай пшениці в цьому сезоні. Так, за даними Державної служби статистики, валовий збір пшениці цього року може скласти 23,3 млн.т. І це враховуючи, що під озимою пшеницею засіяно 6,274 млн. га, що на 2,8% більше, ніж торік.

Зниження температури та нерівномірні опади наприкінці травня дещо пом’якшили негативний вплив засухи на посіви. Проте, за даними метеорологічних станцій, станом на 30 травня, на півдні й південному сході країни під озимими культурами ще тривала посуха, в окремих районах запаси вологи були вичерпані зовсім.

Тож у якому стані перебуває пшениця зараз, та який урожай нас чекає в підсумку — давайте дізнаватися разом!

Запросіть АгроЕкспедиторів до себе!

А поки команда агроекспедиторів завзято формує маршрут, у вас є чудова нагода запросити нас до себе. Якщо ви хочете розповісти про свій досвід вирощування пшениці, показати свої посіви та розповісти про своє господарство всій Україні — напишіть нам на електронну пошту balas@latifundistmedia.com, або просто залиште запрошення в коментарях під цим матеріалом.

СамСобіАгроЕкспедиція

Хочете отримати сюрприз від магазину LatifundiMag.com? Приєднуйтесь до флешмобу #СамСобіАгроЕкспедиція в мережі Facebook.

Для участі необхідно зайти на сторінку нашої АгроЕкспедиції та надіслати в повідомлення або на пошту balas@latifundistmedia.com наступну інформацію:

· Назву вашого підприємства та область, у якій ви знаходитесь.

· Інформацію про структуру посівів та стан озимих.

· Інформацію про те, які ЗЗР, насіння та добрива ви застосовуєте.

Також надсилайте фото ваших полів, сходів озимих та ваші фото на фоні поля.

Крім того, всю вказану інформацію можна розмістити на власній сторінці у Facebook з хештегом #СамСобіАгроЕкспедиція.

Виконано за допомогою Disqus