129

Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр'єва НААН

Директор

Кобизєва Любов Никифорівна

Опис

Інститут рослинництва імені В. Я. Юр’єва НААН – науково-методичний центр України аграрного профілю, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Дата реєстрації — 02.04.1993 р.

Сторінка YouControl

Інститут рослинництва імені В. Я. Юр’єва НААН – науково-методичний центр України аграрного профілю, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Основні напрями діяльності Інституту:

Фундаментальні і прикладні наукові дослідження. Фундаментальні наукові дослідження з теоретичних основ селекції польових культур, генетичних ресурсів рослин, рослинництва і насінництва. Прикладні наукові дослідження зі створення сортів і гібридів польових культур, розробки технологій їх вирощування та впровадження.

Координація наукових досліджень. Інститут - Національний Центр генетичних ресурсів рослин України координує дослідження з формування генофонду рослин та ведення Банку генетичних ресурсів рослин України, що становить національне надбання. Інститут координує дослідження з гетерозисної селекції соняшнику, насінництва і технологій вирощування гібридів.

Наукове забезпечення агропромислового виробництва. Інститут – головна установа Східного міжрегіонального наукового центру, що забезпечує науково-інформаційний супровід та впровадження інноваційних наукових розробок в агропромислове виробництво.

Підготовка і атестація кадрів вищої кваліфікації. Аспірантура і докторантура за спеціальністю 201 «Агрономія». Спецрада із захисту докторських і кандидатських дисертацій за спеціальностями «селекція і насінництво», «рослинництво».