Для свинарів створять галузеві екологічні стандарти

21 листопада 2017 166 0
Свині
Kurkul.comСвині

Закон «Про оцінку впливу на довкілля» набуває чинності 18 грудня, в світлі чого Асоціація «Свинарі України», спільно з експертами Інституту екологічного управління та збалансованого природокористування, працюватиме над створенням галузевого стандарту з оцінки впливу на довкілля. Це стало можливим завдяки грантовій підтримці проекту USAID «Агросільрозвиток», повідомляють у Асоціації «Свинарі України».

Робота над стандартами включатиме напрацювання критеріїв, за якими здійснюватиметься оцінка, а також перелік необхідних документів та структура звіту.

В розробці стандарту: формування міжвідомчої робочої групи, аналіз існуючих світових практик , обговорення напрацювань із представниками бізнесу, галузевих об’єднань та фахівцями тощо.

Це дозволить свиногосподарствам прозорість проходження процедури оцінки впливу на довкілля та отримання рішення про допустимість/недопустимість діяльності. Розробка галузевих стандартів допоможе подолати регуляторні бар’єри, які закон породжує, адже він не передбачає критеріїв допустимості впливу на довкілля, які б стали підґрунтям ухвалення рішення чиновником про можливість чи неможливість провадження діяльності.

Виконано за допомогою Disqus