Для управління свинофермами в Китаї застосують штучний інтелект

24 лютого 2018 107 0
У Китаї використовуватимуть штучний інтелект для управління свинофермами
Kurkul.comУ Китаї використовуватимуть штучний інтелект для управління свинофермами

Нещодавно китайська компанія Alibaba підписала угоду з корпорацією Dekon Group, що займається свинарством і постачальником кормів Tequ Group щодо розробки й застосування систем відстеження свиней із використанням штучного інтелекту. У результаті операції вартістю десятки мільйонів доларів, на фермах замість радіочастотних міток (RFID), буде використовуватися роботизована система спостереження за свинями. Про це повідомляє zerno-ua.com.

RFID-мітки — надійний, але досить дорогий і трудомісткий метод управління. Вони повинні бути на кожній свині й окремо відскановані для відстеження. З мільйонами тварин, які щорічно вирощуються  на великих фермах, застосування RFID стає нелегким завданням.

Технології нового покоління пропонують використання машинного зору, а конкретніше, відстеження свиней із використанням камер, розташованих зверху ферми. Камери ідентифікують номера, витатуйовані на тваринах. Одним з основних завдань системи спостереження є підрахунок свиней і поросят. В подальшому представники компанії Alibaba розраховують, що система зможе виконувати більш складний, детальний аналіз.

Наприклад, комбінуючи показники температури інфрачервоних датчиків із даними про кількість рухів кожної свині за добу, штучний інтелект зможе оцінити стан здоров’я окремої тварини. Підключені голосові інструменти ще більш інноваційні. Вони можуть попереджати фермерів, коли поросят придавлять їх мами. Представники Alibaba стверджують, що подібна система допоможе знизити смертність серед поросят на 3 % в рік. Також голосові інструменти дають можливість стежити за поширенням захворювань, записуючи звуки кашлю свиней.

Виконано за допомогою Disqus