Садівники просять перерахувати виплати дотацій

21 листопада 2017 86 0
Яблуневий сад
Kurkul.comЯблуневий сад

Асоціація «Укрсадпром» у відкритому листі звернулася до Президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням переглянути існуючий механізм розрахунку та виплати дотацій виробникам плодово-ягідної продукції за державною програмою 2801580 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників». Про це повідомила прес-служба Асоціації.

«Існуючий механізм нарахування та виплати державних дотацій фактично забезпечує дотування виробниками плодово-ягідної продукції інших галузей сільського господарства, в першу чергу галузі птахівництва, а не прогнозованість виплат не дозволяє планувати виробничу діяльність виробникам плодово-ягідної продукції, що призводить до росту споживчих цін», — ідеться в листі-зверненні.

Особливість галузі садівництва і ягідництва полягає у сезонності виробництва і реалізації, та поряд із цим, стабільністю виробничих витрат. За таких умов, виробники галузі садівництва і ягідництва жодного разу не отримали державні дотації у розмірі фактично сплаченого податку на додану вартість, фактично отримуючи дотації на рівні від 20 до 70% від розрахованого розміру.

«Асоціація «Укрсадпром» вважає існуючу систему нарахування і виплати державних дотацій незадовільною та такою, що довела свою неефективність. Асоціація «Укрсадпром» вимагає забезпечити реформування механізму оподаткування податком на додану вартість виробників плодово-ягідної продукції шляхом встановлення ставки податку на додану вартість, для такої продукції, на середньому європейському рівні у розмірі 7%», — ідеться в зверненні до Президента та прем’єра.

 

Виконано за допомогою Disqus