Паламар: єдина галузь тваринництва в Україні, що нарощує поголів'я — птахівництво

22 листопада 2017 105 0
Курчата
Kurkul.comКурчата

За останній рік в Україні поголів'я птиці збільшилося на 1,3% — станом на 1 листопада 2017 р. кількість птиці становила 224,4 млн, що на 3,04 млн голів більше, ніж на аналогічну дату 2016 р. Це залишає птахівництво єдиною галуззю тваринництва, яка нарощує поголів'я. Про це йдеться на сайті Асоціації тваринників України.

Варто зазначити, що тогорічна динаміка, навпаки, була негативною, зокрема, 1 листопада 2016 р. кількість птиці було менше на 3,6%, ніж роком раніше.

«В області птахівництва спостерігається позитивна динаміка. Причина — різке скорочення виробництва свинини, улюбленого м'ясного продукту українців. Крім того, приблизно на чверть зросли ціни на внутрішньому ринку. Так що свинина через ситуацію з АЧС подорожчала майже вдвічі, українці стали вживати більше курятини, і ціна на курятину, відповідно, теж виросла», — зазначила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.

Вона додала, що однією з причин здорожчання також є збільшення експорту курятини. За підсумками січня-серпня 2017 р. Україна експортувала 191,6 тис. т м'яса птиці і субпродуктів, що на 24% більше, ніж за аналогічний період 2016 р.

«Таким чином, птахівники сьогодні знаходяться в найбільш вигідному положенні. Для галузі це, безумовно, позитивна тенденція. Для споживача — ні, адже ціна на м'ясо птиці падати не буде через високий споживчий попит, поки не збільшаться обсяги виробництва свинини та яловичини», — прогнозує Ірина Паламар.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою