Вчені США виведуть курей з підвищеним імунітетом

16 серпня 2020 29 0
Вчені США виведуть курей з підвищеним імунітетом
Kurkul.com

Фахівці Мінсільгоспу США тепер вміють визначати курей з вродженим імунітетом до небезпечних бактерій. Скоро з’являться нові породи «суперкурей», яким будуть не страшні патогени. Про це повідомляє Агроцентр.

Зазначається, що виявити птахів з міцним імунітетом вдається завдяки деяким хімічним речовинам (цитокінів), які поводяться як охоронці, потрапивши в кровоносну систему. Вони сповіщають лейкоцити про місцеперебування шкідливих агресорів. Таким чином імунна система птахів мобілізується.

«За допомогою цих даних птахівники-селекціонери перевіряють і сортують курей за силою імунітету, а потім виведуть стійкі до захворювань породи. Це повинно благополучно позначитися на якості курячого м’яса і заощадить мільярди доларів», — наголошують в повідомленні. 

Читати за темою: Кооператив з Прикарпаття запустив проєкт з вирощування качок

За оцінками експертних організацій, економічний тягар однієї тільки цієї бактерії — близько $2 млрд/рік.

«Через те, що фермери годують тварин антибіотиками, призначеними для лікування, а не для профілактики кампілобактеріозу, бактерії стали до них стійкими.Якщо виведення курей з підвищеним імунітетом пройде успішно, кількість патогенів, які потрапляють разом з їх м’ясом на прилавки магазинів, значно зменшиться», — підсумувано у виданні.

Виконано за допомогою Disqus