Ринок органічних добрив збільшився на 71 % за останні сім років

27 листопада 2017 107 0
Кури
Kurkul.comКури

У даний час обсяги світового виробництва органічних добрив, у тому числі і з курячого посліду, здаються мікроскопічними в порівнянні з десятками мільйонів тонн випуску їх із мінеральних-калійних, азотних і фосфорних аналогів. Незважаючи на це, сегмент органічних добрив динамічно розвивається, і за останні сім років цей ринок збільшився на 71 %, повідомляє ProConsulting.

Завдяки світовому тренду на використання органічних продуктів харчування та підвищення загальної екологічності життя зростає попит і на нехімічні добрива. Тільки у 2016 р. з курячого посліду було вироблено на 22,2 % добрив більше, ніж роком раніше
В Україні продукт переробки результатів курячої життєдіяльності — послід, не користується особливою популярністю в агросекторі. Хоча йому також можна знайти корисне застосування в господарстві.

Щорічно у світі домашньою птицею виробляється близько 192 млн т посліду, який частково випаровується, частково утилізується й потрапляє в грунт залежно від чисельності пташиного поголів’я в регіоні. Внесок України в цей обсяг становить майже 5 млн т посліду — 2,6 % від світового і 9,9 % від європейського показника. Ці цифри свідчать про значну економічну й екологічну проблему, пов’язану з послідом, яку можна було б вирішити шляхом його переробки в тому числі і в універсальне добриво.

Особливістю українського ринку органічних добрив у даний час є відсутність імпорту даної продукції, а значить і конкуренції з боку світових виробників. Тому новому гравцеві ринку доведеться відвойовувати свою частку тільки у вітчизняних підприємств, що працюють у цій галузі, кількість яких поки невелика. Орієнтація не тільки на внутрішнє споживання органічних добрив, а й на експорт, робить цей бізнес ще більш перспективним.

Виконано за допомогою Disqus