Українська картопля здорожчала на третину

28 листопада 2017 788 0
Картопля
Kurkul.comКартопля

Ціна на картоплю в Україні за останній тиждень зросла на третину. Станом на 24 листопада 2017 р. ціна на картоплю на найбільших гуртових майданчиках країни перебуває в діапазоні 3,0- 3,8 грн/кг, тоді як ще тиждень тому гуртова ціна на картоплю становила 2,5-3,0 грн/кг, повідомляє «Інфо-Шувар».

«На оптовому ринку «Шувар» картопля за останній тиждень подорожчала майже на третину і зараз її ціна становить 3,0-3,3 грн/кг. Трохи вища цінова позначка була зафіксована на ринку «Столичний» у м. Києві, де 1 кг картоплі коштував 3,3-3,8 грн/кг. Найвища ціна була зафіксована на ринку «Нежданний» у Херсонській області, де 1 кг картоплі пропонували по 4-4,5 грн», — ідеться в повідомленні.

Як зазначають аналітики, такий стрибок ціни на картоплю в Україні було зафіксовано вперше від початку осені. Для порівняння, в минулому сезоні ціна на картоплю почала зростати тільки в січні 2017 р.

Як вже повідомлялось раніше, в Україні цього сезону збільшились виробничі площі під картоплею на 1% до 1,32 млн га. Проте експерти прогнозували, що урожай картоплі цього року може виявитися гірше, ніж очікувалося. Пізні приморозки частково погубили урожай тих, хто рано посадив картоплю. А тижнева 40-градусна спека влітку вдарила по пізнім сортам, що не дозволило сформувати урожай, на який розраховували аграрії.

Виконано за допомогою Disqus