Українці відстоюють права на землю через Європейський суд

29 листопада 2017 120 0
Європейський суд з прав людини
echr.coe.intЄвропейський суд з прав людини

Проблема рейдерства в Україні надзвичайно серйозна загроза для всієї держави, у Європейському суді з прав людини фіксують тисячі звернень українців із приводу неправомірного позбавлення власності. Про це заявив народний депутат, голова підкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя Руслан Сидорович під час прес-конференції «Фермери стали на захист добровольців, які захищають їх від рейдерів».

Посадовець наголосив, що Україна має дуже багато серйозних порушень Європейської конвенції із захисту прав людини.

«Право власності захищається Конституцією України, першою статтею Додаткового протоколу до Європейської конвенції про захист прав людини, проте, Україна має колосальну кількість звернень до Європейського суду з прав людини, коли неправомірно людей позбавляли власності», — сказав Руслан Сидорович.

Нагадаємо, прес-конференція «Фермери стали на захист добровольців, які захищають їх від рейдерів» була огранізована за ініціативи Ольги Матвіївої, Івана Мірошніченка та інших представників ГО «Бізнес Варта». Разом з активістами та фермерами, ініціатори вимагають припинити переслідування добровольців, що захищали фермерські господарства від рейдерських атак.

Виконано за допомогою Disqus