В НААН прокоментували чутки про продаж нерухомості Хорошковському

1 грудня 2017 104 0
Національна академія аграрних наук України
Kurkul.comНаціональна академія аграрних наук України

Прес-служба Національної академії аграрних наук (НААН) прокоментувала інформацію про продаж приміщення на вул.Михайла Омельяновича-Павленко (Суворова) 9, яку поширили окремі українські ЗМІ. За твердженням НААН, повідомлення про продаж приміщення, у рамках ніби-то придбання української «дочки» «Сбербанку», Валерію Хорошковському є неправдивим. Про це йдеться в заяві прес-служби Академії. 

«Це повна нісенітниця, яка висмоктана із пальця. На жаль, ми бачимо черговий виток розповсюдження в ЗМІ неправдивої інформації в рамках чітко спланованої інформаційної кампанії проти Академії з метою дискредитувати її діяльність. Неправдиву інформацію про продаж приміщення НААН на вул. Омеляновича-Павленко, 9 (колишня вул. Суворова) поширило видання news.finance.ua, зіславшись на ЗМІ (водночас, конкретно не сказано, які саме ЗМІ). Пізніше аналогічний «сюжет» розтиражував «Обозреватель» (першоджерелом названо російське інформаційне агентство ТАСС), а далі — це поширили інші ЗМІ. Офіційно повідомляємо, що журналіст news.finance.ua та «Обозреватель» не зверталися за коментарями щодо перевірки достовірності озвученої інформації в прес-службу НААН. Відсутність такого запиту наштовхує на думку про наклепницький та замовний характер публікацій і ми вимагаємо від видань спростування неправдивої інформації та вилучення її із сайту. Такими діями журналісти цих видань не просто порушують журналістську етику, але і свідомо вводять в оману суспільство», — говорять у НААН.

В Академії також наводять додаткові аргументи правдивості своїх слів. Зокрема, вони вказують на те, що неправдивість вигаданого продажу приміщення НААН опосередковано підтвердила прес-служба НБУ, яка взагалі спростувала сам факт якихось торгів довкола українського «Сбербанку».

«Національний банк України не отримував пакети документів для погодження набуття істотної участі в українському «Сбербанку», крім тих які надходили раніше», — цитує прес-служба НААН відповідь Нацбанку ZN.ua на запит про імовірний продаж «дочки» «Сбербанку» Хорошковському.

Виконано за допомогою Disqus