Мінфін вніс зміни до аграрної частини бюджету 2018

4 грудня 2017 156 0
Мінфін вніс зміни до аграрної частини бюджету 2018
pixabay.comМінфін вніс зміни до аграрної частини бюджету 2018

Згідно з пояснювальною запискою до оновленого варіанту бюджету, оприлюдненому на сайті парламенту, Міністерство фінансів України змінило аграрну частину бюджету на 2018 р.  У документі йдеться про 2 млрд грн, повідомляє Agropolit.com.

Ці гроші забирають із програми прямих дотацій і розподіляють між іншими, зокрема, на компенсації вартості об’єктів тваринництва, зданих у експлуатацію.

У пояснювальній записці від 1 грудня сказано, що внаслідок зменшення на 2 млрд грн видатків загального фонду державного бюджету на підтримку сільгосптоваровиробників вдалося збільшити фінансування інших програм. Водночас в Мінфіні не вказали, які натомість статті фінансування з попереднього варіанту бюджету залишаться без грошей.

Нагадаємо, уряд заклав на фінансову підтримку агросектору у 2018 р. 6,3 млрд грн, із них 2 млрд грн — на бюджетні дотації, 1 млрд грн — на підтримку фермерства, ще 2,3 млрд — на програми тваринництва, майже 1 млрд грн — на здешевлення вітчизняної сільгосптехніки.

18 народних депутатів запропонували низку правок до проекту бюджету з двома джерелами для додаткового виділення 2 млрд грн сектору, щоби довести загальну суму підтримки АПК до 8,3 млрд грн (за рахунок демонополізації спиртової галузі та детінізації використання земель сільгоспризначення по країні). Однак уряд не врахував жодну з пропозицій.

Народний депутат Іван Мірошніченко запропонував направити весь фокус бюджетної підтримки на одноосібників. Тим часом в уряді запевнили, що пошукають до голосування в парламенті (10 грудня) за весь бюджет ще 2 млрд грн.

Виконано за допомогою Disqus