Мінагропрод виконав майже 100% завдань Уряду

31 серпня 2015 97 0
Мінагропрод виконав майже 100% завдань Уряду
Nordbess-news.cv.uaМінагропрод виконав майже 100% завдань Уряду

Міністертво аграрної політики України виконало 20 із 21 завдання, передбаченого планом заходів з виконання Програми діяльності Уряду. Про це під час під час засідання Кабінету Міністрів України заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається у повідомленні, загалом міністерство супроводжує 34 законопроекта.

«З них 16 мають першочергове значення для розвитку галузі. Отже, просив би колег з Уряду та Верховної Ради максимально сприяти їхньому розгляду. У цілому завдання Уряду виконуються, продовольча безпека України забезпечена в повному обсязі», — сказав Олексій Павленко.

За його словами, в Україні в повністю проведено посівну та збільшено урожай ранніх зернових. Підконтрольні території Донецької та Луганської областей засіяні на 99% та 96% відповідно. На порядку денному — забезпечення умов для вдалого проведення жнив, продовження диверсифікації експортних поставок, підтримка дрібних та середніх виробників, спрощення умов ведення бізнесу.

«У рамках політики децентралізації скасовано 14 дозвільних документів та 6 ліцензій. У цілому, логістичний ланцюг у агросекторі скоротився на один тиждень. Знищено корупційну складову в обсягах 5 млрд грн. Один з наслідків — історичний експорт в 34,6 млн т», — наголосив Олексій Павленко.

Також він додав, що триває робота із залучення інвестицій у розвиток аграрного виробництва та збільшення долі переробної промисловості.

«З успішної конференції у Сполучених Штатах Америки ми привезли більш ніж півмільярда підтверджених інвестицій в агробізнес. Це портова логістика, насіннєві заводи, переробні комплекси. Наша мета експортувати продукцію з доданою вартістю. Не насіння соняшника, а олію. Україна номер один у світі по цій галузі та номер три з експорту зернових. Отже наша країна залишається ключовою в забезпеченні світової продовольчої безпеки», — повідомив посадовець.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою