Виробники несуть шалені збитки через систему автоматичної реєстрації податкових накладних

7 грудня 2017 4175 0
Калькулятор
pixabay.comКалькулятор

Недосконалою й нелогічною назвали систему автоматичної реєстрації податкових накладних на прес-конференції, організованій Асоціацією тваринників України. У разі відмови в реєстрації, оскарження такого рішення дорого коштуватиме виробникам. Про це йдеться на сайті асоціації.

«Правильна загалом ідея, на жаль, у процесі реалізації призвела до інших наслідків, ніж планувалися при її запровадженні. Система створила проблему саме для виробників, у яких вхідні й вихідні коди не збігаються. Блокування податкових накладних виробників призводить не лише до масової відмови покупців у прийнятті продукції, але й до накладення контрагентами штрафних санкцій на виробників за відсутність реєстрації податкових накладних», — повідомив керуючий партнер адвокатського об’єднання Сергій Федак.

Він додав, що органами фіскальної служби масово здійснюється відмова в реєстрації податкових накладних без чіткого зазначення конкретних підстав для таких дій. І це незважаючи на подання платниками податків додаткових документів підтверджуючих реальність здійснюваних операцій. Такі дії призвели до масового оскарження платниками податків рішень органів ДФС про відмову в реєстрації.

«Процедура оскарження рішення про відмову в реєстрації податкової накладної не лише складна, але й дорога. Скаргу потрібно подати протягом 10 днів. Підприємство, якому заблокували за один день 500 накладних, повинно за 10 днів подати 500 скарг. Якщо в скарзі відмовлено, підприємці змушені подавати до суду. Для розблокування однієї накладної в судовому порядку, потрібно заплатити судовий збір 3200 грн. Це 160 тис. грн за 500 заблокованих накладних. Водночас невідомо, коли підприємство отримає рішення. Перше засідання можуть призначити й через 4 місяці після подання», — розповів Сергій Федак.

Виконано за допомогою Disqus