Гризуни не загрожують посівам озимих культур

9 грудня 2017 105 0
Миша
pixabay.comМиша

На території України чисельність мишоподібних гризунів є нижчою економічного порогу шкідливості. Це підтверджують дані аналізу, проведеного в різних областях. Причиною стала слабка інтенсифікація міграції та припиненням розмноження, яке в гризунів відбувається за середньодобової температури вище +5ºС. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

В центральних та північних областях на обстежених площах озимих зернових та ріпаку нараховують 0,5–4 жилих колоній/га. У багаторічних травах, садах, полях з-під просапних культур на обстежених площах виявлено 1–5, осередково 6–9 колоній/га у Вінницькій та Волинській областях (неугіддях).

У Закарпатській, Київській, Полтавській та Черкаській областях на обстежених площах озимої пшениці, ячменю та жита церкоспорельозна та гельмінтоспоріозна кореневі гнилі пошкодили до 5 % рослин.

Гельмінтоспоріоз, септоріоз, борошниста роса уразили 11 % рослин озимих культур.

Осередково у Дніпропетровській та Кіровоградській областях бурою листковою іржею уражено 2 % рослин.

Скрізь на обстежених площах озимого ріпаку до 12 % рослин хворіє на пероноспороз, фомоз, альтернаріоз, білу плямистість. Подекуди бактеріозом кореня уражено 1 % рослин.

Виконано за допомогою Disqus