В Україні виникла ідея створити «Національну земельну комору»

16 грудня 2017 118 0
Землі с/г призначення
Kurkul.comЗемлі с/г призначення

Наявні в Україні негаразди у земельній сфері виникають через залишення поза інституалізацією конституційної норми права власності українського народу на землю та її природні ресурси. Про це повідомив доктор економічних наук Олександр Ковалів у своїй статті на сайті dt.ua.

Ключова роль має відводитися формуванню нових механізмів взаємодії цих земельних прав, що капіталізуються в процесі реалізації інтересів (одержання прибутків).

«Така сутність емпірично досліджуваного процесу привела до виникнення ідеї створення «Національної земельної комори», яка об'єднає землю та її природні ресурси в усьому її просторі — в межах кордону України, включаючи прибережну смугу континентального шельфу, а також усіх громадян України як повноправних співвласників свого основного національного багатства та його повноцінних володарів», — ідеться в повідомленні.

За словами Олександра Коваліва, ідея Національної земельної комори як територіально-просторового базису життєдіяльності людини і як єдиного сукупного об'єкта права власності всього народу наглядно уособлює головні конституційні норми щодо землі та її природних ресурсів.

Виконано за допомогою Disqus