Аграрії Херсонщини зібрали 45 тис. т рису

14 грудня 2017 109 0
Рис
Kurkul.comРис

Збирання рису в Херсонській вже завершено. Аграрії  області зібрали 45 тис. т рису із середньою врожайністю 57 ц/га. Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Олександр Паливода на своїй сторінці у Facebook.

«Загалом по Україні вал рису склав 70 тис. т, отже, доля Херсонщини склала 64 %», — ідеться в повідомленні.

За даними Департаменту агропромисловго розвитку, цього року під посіви рису на Херсонщині було відведено 7,8 тис. га проти 7,5 га минулого року.

Найбільша кількість рисових площ знаходиться в Скадовському та Каланчацькому районах. Також на Херсонщині активно вивчається і впроваджується технологія вирощування рису на крапельному зрошенні, який є більш екологічним, ніж в чеках.

«Зараз вирощування рису — ніша, яка залишається незаповненою і, як мінімум, найближчі 5-8 років перенасичення в цій області не очікується. Рис — досить високорентабельна і затребувана культура, на яку звертають увагу все більше херсонських аграріїв», — повідомив Олександр Паливода.

За його словами, наразі у Херсонщини є всі можливості, щоб вийти з рисом на світовий рівень. Цього року Херсонщина вже експортувала 107 т рису в країни Азії та Європи.

 

Виконано за допомогою Disqus