Реалізація Стратегії 2020 обійдеться у 100 млрд грн

31 серпня 2015 100 0
Реалізація Стратегії 2020 обійдеться у 100 млрд грн
Ukranews.comРеалізація Стратегії 2020 обійдеться у 100 млрд грн

Міністерство аграрної політики та продовольства України найближчим часом подасть на затвердження Уряду стратегію розвитку аграрно-промислового комплексу України до 2020 р. Про це на брифінгу заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства України Владислава Рутицька, пише «УНІАН».

Мінагропрод подасть розроблену спільно з українськими та зарубіжними експертами «Стратегію розвитку сільського господарства на 2015-2020 р.» для затвердження на засіданні Національної ради реформ і Кабінету Міністрів України.

«На сьогодні сформований документ містить глибокі положення і основний план дій, який ми будемо імплементувати протягом наступних років. Зараз ми плануємо представити нашу роботу на Національній раді реформ, а також в КМУ», — сказала посадовець.

Вартість реалізації державної цільової програми розвитку аграрного сектору економіки на період до 2020 р., за попередніми оцінками Мінагропроду, складе більше 100 млрд грн. Серед очікуваних результатів — виконання програми в міністерстві відзначали зростання обсягів експорту сільгосппродукції на 3-4% на рік і збільшення експортних можливостей харчової промисловості України на ринку ЄС на 5-7%.

Мінагропрод розраховує за рахунок виконання програми збільшити виробництво продуктів харчування у країні на 6-8%. При цьому в міністерстві очікують збільшення обсягів споживання основних продуктів харчування на 3-7%.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою