Угорщина допоможе фермерам Дніпропетровщини вийти на ринки ЄС

2 вересня 2015 52 0
Угорщина допоможе фермерам Дніпропетровщини вийти на ринки ЄС
Рublicist.in.uaУгорщина допоможе фермерам Дніпропетровщини вийти на ринки ЄС

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод і голова Загальних Зборів області Яс-Надькун-Солнок (Угорщина) Шандор Ковач підписали протокол про наміри щодо співпраці та взаємодії, пише «Мост-Дніпро».

«Угорщина у Вишеградській четвірці відповідає за розвиток малого та середнього бізнесу, і ми домовилися про реалізацію спільних програм у цьому напрямку. Уже у вересні президент Загальних Зборів області Яс-Надькун-Солнок відвідає Дніпропетровську область, і ми складемо концепцію нашої співпраці, а в жовтні отримаємо операційний план — конкретні проекти і дати їх виконання», — сказав Євген Удод.

За його словами, є домовленість провести спільний форум за участю українського і угорського бізнесу. Угорські інвестори вже озвучили основні напрямки, які їх цікавлять. Зокрема, це переробка сільськогосподарської продукції, створення підприємств з виготовлення якісного посівного насіння. У партнерстві угорські та українські фермери зможуть вийти на третіх ринках.

«Це допоможе нашим фермерам вийти на європейські ринки, а значить, дасть їм можливість вижити, зберегти свої підприємства в нинішній економічній ситуації і навіть розвинути їх», — зазначив посадовець.

Сторони також мають намір зміцнювати і розширювати міжрегіональне співробітництво у соціально-економічній, науково-технічній та культурно-гуманітарній сферах.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою