Відміну експортного ПДВ відтерміновано

21 грудня 2017 268 0
Відміну експортного ПДВ відтерміновано
vilne.org.uaВідміну експортного ПДВ відтерміновано

На засіданні податкового комітету було прийнято рішення про відтермінування скасування експортного податку на додану вартість на експорт сої, соняшнику й ріпаку. Про це заявив на своїй сторінці у facebook заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко.

Читати по темі: Відміна експортного ПДВ на ріпак, сою та соняшник: хто і навіщо?

«По соняшнику все залишилось як і передбачено чинною нормою. Для ріпаку, який не перероблюється в Україні — ця норма буде відтермінована до 2020 р. Норму по сої відтермінували до 1 вересня (замість дискримінаційної норми, яка передбачала термін до 1 березня). Проте, вважаю, що термін треба продовжити мінімум на 1,5 роки», — йдеться в повідомленні посадовця.

Він додав, що на розгляд ВРУ буде надана оновлена норма й наступний етап розпочнеться із січня — розгляд законопроекту 7403.

За інформацією, яку Kurkul.com отримав від трейдерів та основних виробників, у 2018 р. в Україні може суттєво скоротитись площа під соєю саме через падіння маржинальності культури внаслідок відміни повернення експортного ПДВ.

Виконано за допомогою Disqus