Президент підтримує аграріїв щодо питання експортного ПДВ

19 грудня 2017 131 0
ПДВ
ibuh.infoПДВ

Президент України просить Верховну Раду усунути неузгодженості щодо термінів застосування особливостей оподаткування операцій із сільськогосподарською продукцією. Про це повідомила прес-служба Адміністрації Президента України.

Нагадаємо, 7 грудня уряд вніс поправки до Податкового кодексу України, які завдадуть виробникам 10 млрд грн втрат щорічно. Вчора сільгоспвиробники перекривали дороги в трьох областях України з вимогою вирішити проблеми з ПДВ. А сьогодні Митний комітет парламенту розгляне законопроект про відміну поправки № 180.

«Глава держави поділяє стурбованість аграріїв неоднозначними положеннями, ухвалених Верховною Радою України рішень щодо особливостей оподаткування податком на додану вартість операцій з експорту сільськогосподарської продукції», — заявив Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, коментуючи звернення сільгоспвиробників та громадськості.

Президент України звернув увагу законодавців на невідповідність таких рішень зобов’язанням, взятим Україною при вступі в Світову організацію торгівлі та підписанні Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Віталій Ковальчук сподівається, що Парламент цього тижня знайде компромісне рішення для врегулювання зазначеного питання, яке відповідатиме економічним інтересам держави, агровиробників та міжнародним зобов’язанням.

 

Виконано за допомогою Disqus