Парламент відмінив скасування експортного ПДВ для олійних культур

21 грудня 2017 308 0
Гроші
agropolit.comГроші

Парламент відмінив скасування експортного ПДВ для олійних культур та відклав цю норму для технічних, повідомляє Agropolit.com.

Читати по темі: Відміну експортного ПДВ відтерміновано

За це проголосували 274 народні депутати за 131 постанову регламентного комітету парламенту під назвою «Поіменне голосування про усунення неузгодженостей у тексті прийнятого Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 р.».

«Товаровиробник і далі отримуватиме ПДВ при експорті. Але ми пам’ятаємо, що існує 10 % експортне мито для соняшнику, погоджене із СОТ, яке захищає наших переробників», — розповів народний депутат від «Самопомочі» Іван Мірошніченко.

Нардеп додав, що наразі такий варіант рішення є проміжним і він не задовольняє товаровиробників.

Ми голосували за це тільки для того, щоби виграти для виробників час і в нас була можливість довести уряду та інших учасників головний меседж про те, що це несправедлива норма, яка порушує умови роботи з ЄС та іншими учасниками ринку. Сьогодні завдяки активній позиції депутатів і товаровиробників нам вдалося включити до порядку денного законопроект № 7403, який взагалі скасовує ганебне рішення в Податковому кодексі — 180-а правка, що завдає збитків у сумі 10 млрд грн при експорті технічних та олійних культур», — підсумував Іван Мірошніченко.

Виконано за допомогою Disqus