Аграрний фонд виступив за можливість придбання ф’ючерсів

25 грудня 2017 162 0
Контракт
sevmarclub.com.uaКонтракт

В Україні є можливість створення біржі, де могли б продаватися і ф’ючерсні контракти. Про це повідомив голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко в матеріалі Latifundist.com.

«Це довгий шлях. Спочатку треба прийняти всі необхідні законодавчі документи. Депутати намагалися вже щось зробити в цьому напрямку, але це далеко не все. Я дивився б на світову практику утворення товарного ринку», — зазначив Андрій Радченко.

Він наголосив, що в першу чергу потрібно гарно розуміти статистику по зерну (її елементи є у нас, Аграрної біржі та ДПЗКУ, у трейдерів). По-друге, варто побудувати зрозумілу і прозору інфраструктуру — сертифікувати елеватори (розробити програму з елеваторами).

«Це повинна робити саме біржа, щоб покупець міг прийти, купити зерно, а потім спокійно його забрати, будучи впевненим в його наявності та якості. Щоб отримати це, потрібно поєднати вже напрацьований досвід з існуючими фінінструментами, а також — з реальними сектором економіки», — повідомив голова правління

За його словами, як приклад можна брати Чикагську біржу, тому що там є можливості та технології (програмні продукти, стосунки з брокерами, транзакції). З ними можна було б створювати товарну або аграрну біржу в Україні.

 

Виконано за допомогою Disqus