Одеський кооператив інвестує в переробку шипшини

28 грудня 2017 420 0
Шипшина
pixabay.comШипшина

В Одеській області кооператив «Горіх Причорномор’я», що вирощує шипшину, планує зайнятися переробкою цієї культури, закупивши відповідне сушильне обладнання. На сьогодні задіяні під шипшиною площі кооперативу складають 5 га. Про це повідомляє agro-yug.com.ua.

«Цього року ціна продажу свіжої шипшини становила від 18 грн/кг, а однорідну партію сушеної можна продати від 35 грн/кг», — розповів президент кооперативу «Горіх Причорномор’я» Павло Тулба.

Шкірка шипшини коштує набагато дорожче. Наприклад, фабрика з розфасування чаю готова купувати її від $5/кг. На цей продукт є попит із боку таких компаній, як Nestle, Danone, а також фармацевтичних компаній.

Одним із прибуткових напрямків переробки шипшини вважається виготовлення олій. Цей бізнес особливо популярний у європейських фермерів.

Шипшина вважається незатратною культурою, оскільки її можна саджати на непридатних для традиційного землеробства землях, таких, як схили чи балки. Плодоносити рослини починають на третій рік. Для висадки знадобиться 6 тис. саджанців/га.

Виконано за допомогою Disqus