Українські аграрії не задовольняють попит населення на рис

4 січня 2018 294 0
Рис
Kurkul.comРис

Кількість виробленої рисової продукції в Україні становить 50-90 тис. т, що не задовольняє потреби населення власною продукцією. Про це в коментарі виданню «АгроЮг» розповіла директор Інституту зрошуваного землеробства НААН Раїса Вожегова.

За останні роки Україна виробляла рису-сирцю до 150 тис. т, що майже забезпечувало річне споживання в Україні. Під рисом було зайнято 62 тис. га в Україні. Проте, окупація Криму, призвела до скорочення площ посівів рису на 40%, призвело зменшення валового виробництва.

«Для вирішення проблеми забезпечення населення крупою рису Інститутом рису Національної академії аграрних наук України проводяться наукові розробки з підвищення урожайності, завдяки створенню нових адаптивних сортів та розширення посівних площ рису за використання нових способів поливу (краплинне і підгрунтове зрошення)» — розповідає про діяльність наукової установи Раїса Вожегова.

Результати досліджень, свідчать про суттєве зростання урожайності нових сортів до 12-14 т/га. Також дослідженнями доведено можливість вирощування рису, використовуючи нові способи поливу. Це дає підстави для оптимістичних планів щодо розширення посівних площ рису та збільшення урожайності рису-сирцю та валових зборів.

Виконано за допомогою Disqus