Учасники АТО отримуватимуть землі без обмежень

18 січня 2018 278 0
Земельні дялнки
Kurkul.comЗемельні дялнки

На засідання Кабінету міністрів17 січня було переглянуто та конкретизовано стратегію держави в частині виділення земельних ділянок учасникам АТО, забезпечивши максимально широкий доступ до отримання цієї пільги. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Постановою «Про внесення змін до Стратегії удосконалення механізму управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними» закріплюється першочерговість забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції незалежно від площі земельних ділянок, право оренди на які було продано.

Постанова набуде чинності після її опублікування.

«Повністю підтримую наших воїнів і вважаю, що правильний механізм отримання  земельних ділянок є необхідним», —  підкреслив під час засідання Уряду прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він звернув увагу на важливість питання верифікації отримувачів землі, щоб не допустити спекуляцій на статусі героїв та використання учасників АТО для здійснення оборудок із землею.

Як зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, прийняття постанови 413 було спрямоване на перекриття сумнівних схем розпорядження землями державної власності і свою антикорупційну місію документ виконав.

«Але побічним ефектом стало уповільнення темпів передачі землі учасникам АТО. Тому під час зустрічей з організаціями ветеранів АТО ми знайшли той формат, який би їх влаштовував, — внесення змін до цієї постанови, які б пришвидшили передачу землі», — пояснив він.  

 

Виконано за допомогою Disqus