Фермерська модель господарювання створюватиметься на прикладі європейського досвіду

23 січня 2018 1727 0
Поле
Kurkul.comПоле

Одним з пріоритетів Мінагрополітики є стимулювання фермерського руху та створення успішної моделі господарювання в Україні — формування ефективного та соціально відповідального власника на селі. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, передає прес-служба Мінагрополітики.

«Серед пріоритетних завдань міністерства — створення в Україні фермерської моделі господарювання, використовуючи успішний європейський досвід. На сьогодні в нашій державі функціонує більше 34 тисяч фермерських господарств, які реалізують свою продукцію на внутрішньому та зовнішньому ринках, але у перспективі їх може стати півмільйона», — зауважив Віктор Шеремета.

За словами заступника міністра, допомогою у реалізації цього завдання може стати державна підтримка. Так, у 2018 р. на розвиток фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації заплановано 1 млрд грн. Також аграрії зможуть скористатися підтримкою в рамках програми розвитку галузі тваринництва, на яку передбачено 4 млрд грн.

Ще майже 1 млрд грн заплановано на програму часткової компенсації вартості с/г техніки та обладнання українського виробництва. На підтримку галузі садівництва, виноградарства та хмелярства — 300 млн грн.

 

Виконано за допомогою Disqus