Польща занепокоєна виходом українських яблук на ринок Великобританії та Скандинавії

25 січня 2018 1129 0
Яблука
Kurkul.comЯблука

Польські садівники занепокоєні виходом українських яблук на ринок Великобританії та Скандинавії. Вони вважають, що українські виробники яблук можуть поступово витісняти їх з Європейського ринку. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Україна збільшує обсяги виробництва яблук та покращує якість продукції. Таким чином намагається витіснити польське яблуко із зовнішнього ринку.

«Через суттєве зниження врожаю, попит на польську продукцію мав би стрімко зростати, проте цього не відбулося саме через українське яблуко», — зазначив в інтерв’ю sadyogrody.pl президент групи виробників La Sad Міхал Лачович.

Проте президент Спілки садівників Польщі Мирослав Малішевський не вірить, що українська продукція може витіснити польску.

«Логічним ринком збуту для України є Схід, а не Захід. Україна може експортувати продукцію до Росії, оскільки не підпадає під дію ембарго. Також, українська продукція охоплює все більше пострадянських ринків. Я не вірю в те, що українське яблуко може потіснити на ринку польське», — розповів Мирослав Малішевський в інтерв’ю sadyogrody.pl.

Втім, експорт яблук в обох країнах суттєво залежить від попиту в країнах СНД.

«Україна вже не перший рік робить спроби вийти на ринок ЄС зі своїм яблуком. Ще рік тому це було переважно промислове органічне яблуко для виробництва соків. Цього року ми суттєво збільшили експорт сировини в ЄС і зробили перші спроби вийти з десертним яблуком на ринок досить вимогливих європейських країн: Скандинавії та Великобританії», — коментує ситуацію експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

Вона додала, що наступні кілька років Україна буде намагатись завойовувати ринок ЄС, тому що без експорту український яблучний бізнес не зможе існувати, а ринок Росії лишається офіційно закритим для нас. Але в найближчий перспективі ми навряд чи створимо суттєву конкуренцію для польських садівників в ЄС.

Виконано за допомогою Disqus