Аграріям Прикарпаття став доступний новий інструмент фінансування

31 січня 2018 158 0
З 29 січня сільгоспвиробники Прикарпаття можуть користуватися аграрними розписками
Національний прес-клуб «Українська перспектива»З 29 січня сільгоспвиробники Прикарпаття можуть користуватися аграрними розписками

На території Івано-Франківської області з 29 січня став доступний новий механізм фінансування сільгоспвиробників — аграрні розписки. Про це повідомляє національний прес-клуб «Українська перспектива»

На думку першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Марії Савки, аграрні розписки є перспективним інструментом, який спроможний залучити в АПК додаткові кошти та матеріально-технічні ресурси. А отже, дати новий поштовх для його розвитку.

Така підтримка місцевих аграріїв є доречною з огляду на хороші перспективи сільськогосподарського виробництва на Прикарпатті. Тут і досі чисельність сільського населення переважає міське. Ефективне господарювання на землі має давні традиції, з ним аграрії пов’язують і своє майбутнє. Галузь постійно технічно та технологічно оновлюється, використовує сучасні підходи для організації роботи, її продукція освоює нові ринки.

«Реалізація пілотних проектів в агропромисловій галузі дає можливість підтримувати малі і середні підприємства під час підготовки до проведення весняно-польових робіт. Саме аграрні розписки можуть стати дієвим інструментом для врегулювання фінансових питань», — зауважила Марія Савка.

За інформацією Проекту IFC, станом на 29 січня, вже видано 198 аграрних розписок. Кількість коштів, залучених в галузь за ними, сягнула 1,362 млрд. грн.

Виконано за допомогою Disqus