Весною на українських аграріїв чекає дефіцит сірковмісних добрив

31 січня 2018 581 0
Сульфат амонію
agro-ukraine.comСульфат амонію

«Всеукраїнський аграрний форум» (ВАФ) звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням повернути сульфат амонію, повідомляє agrotimes.net.

Кабінет Міністрів України 20.12.2017 р. прийняв постанову № 1022, згідно з якою з 01.03.2018 р. забороняється ввезення на митну територію України, зокрема, сульфату амонію російського походження, який на сьогодні є єдиним доступним джерелом постачання сировини для виготовлення сірковмісних азотних добрив.

У ВАФ зазначають, що реалізація положень цієї постанови в частині зазначеної товарної позиції, на думку профільних асоціацій, призведе до зупинки українських заводів, звільненню сотень працівників та додаткового стресу на ринок праці й соціальні страхові фонди.

Потреба в сірковмісних добривах в Україні оцінюється в 360–400 тис. т щорічно. Основним постачальником сульфату амонію був «Гродноазот» (Білорусь), але після запуску аналогічного виробництва на «БелАгроФерт» (м. Гродно) уся білорусьа сировина переробляється на місці. У зв’язку з чим постачання цього продукту в Україну припинено.

Виконано за допомогою Disqus