Україна отримала дозвіл на експорт насіння буряків

1 лютого 2018 96 0
Україна експортуватиме насіння буряків
Kurkul.comУкраїна експортуватиме насіння буряків

Україна 31 січня отримала дозвіл брати участь в міжнародній торгівлі насінням цукрових та кормових буряків. Таке рішення було оголошено на щорічному засіданні країн-членів учасників Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) у Парижі (Франція). Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

До сьогоднішнього дня, Україна була учасником чотирьох Насіннєвих схем, які є офіційно визнаним інструментом для сертифікації та спрощення міжнародної торгівлі насінням. Зокрема, це такі схеми, як зернові, кукурудза, сорго та прядивні культури (хрестоцвіті та інші олійні). Нині до переліку схем додано буряк кормовий та цукровий. Насіння, вироблене та оброблене у відповідності зі Схемами, супроводжується етикетками і сертифікатами ОЕСР.

Рішення про розширення участі України в Насіннєвих схемах ОЕСР відкриє шлях насінню цукрових буряків на світовий ринок, дозволить підвищити сортову чистоту українського насіннєвого матеріалу, забезпечить зростання урожайності основних сільськогосподарських рослин.

Фактично, отримане нашою державою право на експорт насіння в країни-члени ОЕСР — визнання найвищої якості насіння, вирощеного в Україні. Нагадаємо, що в Україні насіння цукрового буряку вирощує єдина міжнародна компанія — SESVANDERHAVE.

Виконано за допомогою Disqus