Український агросектор потребує «універсальних солдат» — Гордійчук

5 лютого 2018 240 0
Наталія Гордійчук, керівник курсу AgriFoodМВА
Kurkul.comНаталія Гордійчук, керівник курсу AgriFoodМВА

На думку керівника курсу AgriFoodМВА Наталії Гордійчук агропромисловому комплексу України потрібні суперкваліфіковані й технічно підковані фахівці, «універсальні солдати». Про це йдеться в її інтерв’ю на Latifudist.com.


«Вважається, що в агробізнесі, на відміну від, скажімо, індустрії розваг, менше звертають увагу на смарт-маркетинг і не так тонко розуміють потреби клієнта. Звідси й поширена думка, що агро — це про банальне «посіяв-зібрав-продав», — розповідає Наталія Гордійчук.

За її словами, у цій галузі тонкощів ще більше. Неправильно посіяне неправильно зійде, а не так зійшло — нічого зібрати, а якщо не збереш, то й не продаси. На кожному етапі потрібна майстерність і глибокі знання.

«Недостатньо навчити людину агрономічної професії або, скажімо, випустити харчового технолога з червоним дипломом. Стрімке проникнення технологій в агровиробництво, спонукає професіонала постійно навчатися та проводити «апдейти своєї операційної системи».

Наталія Гордійчук вважає, що управлінець в агро повинен розуміти не тільки тонкощі кожного етапу виробництва, але й точно знати, хто його Клієнт, що представляє собою і яку цінність несе його Продукт.

Виконано за допомогою Disqus