Індійські фермери використовують антибіотики, яких уникають навіть лікарі

6 лютого 2018 146 0
Індійські фермери використовують антибіотики найсильнішої дії
pixabay.comІндійські фермери використовують антибіотики найсильнішої дії

Щорічно індійські фермери використовують сотні тонн колистину для вирощування худоби та курей. Це антибіотик «останнього резерву», який медики використовують у тих випадках, коли інші препарати не дали результату. Про це повідомляє aggeek.net.

Активісти Бюро розслідувань журналістики (Bureau of Investigative Journalism) виявили, що щорічно сотні тонн колистину відправляються із Великої Британії до Індії. Тут його додають у корми для сільськогосподарських тварин, найчастіше птиці. Потім ця продукція експортується до багатьох країн світу. Все це створює умови для виникнення штамів, стійких до дії препарату. Такі дії фермерів загрожують здоров’ю людей по всьому світу.

«Колистин — це остання лінія оборони. Це єдиний препарат, який залишається використати для лікування критичних хворих з інфекціями, які стійкі до дії карбапенемів. Давати його курям — це цілковите божевілля», — говорить професор Кардіфського університету Тімоті Уолш.

Наразі не існує законів, які б заборонили фермерам використовувати колистин та інші антибіотики «останнього резерву», а європейським виробникам продавати їх.

Виконано за допомогою Disqus