Необхідно зменшити ПДВ на молочні продукти — експерт

4 вересня 2015 64 0
Необхідно зменшити ПДВ на молочні продукти — експерт
Stb.uaНеобхідно зменшити ПДВ на молочні продукти — експерт

Одним з найбільш стимулюючих дій для виходу виробників молока із тіні стало б зменшення ПДВ на молочні продукти, про це в інтерв’ю Fixygen сказав співвласник компанії «Мілкіленд Україна» Анатолій Юркевич.

«Молочні продукти так само, як і хліб, м'ясо, відносяться до базових продуктів, які у великих країнах не обкладаються високим податком на додану вартість. Особливо ті продукти, які можуть виготовлятися у домашніх умовах», — зазначив він.

За його словами, у Польщі ПДВ на молочні продукти — 5%. У Росії — 10%, Білорусі — 10%. Ми маємо 20% ПДВ, плюс податок на прибуток, який повинен бути закладений у націнці, плюс податкові відрахування на зарплату. Це створює занадто велику різницю між продуктом сірого ринку і товаром офіційного виробника.

«Одним з найбільш стимулюючих дій стало б зменшення ПДВ на молочні продукти. Хоча б до польського рівня — 5%. Це зробило б офіційну продукцію більш доступною для населення. Ми завжди стоїмо перед дилемою — або давати більше дотацій, або здешевлювати продукцію. Покупцеві не потрібні гроші, йому потрібні енергетичні складові. І тут роль держави повинна бути в тому, щоб знижувати витрати. Це все, що потрібно», — упевнений Анатолій Юркевич.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою