Сімейне молочне фермерство розширило географію

15 вересня 2015 114 0
Сімейне молочне фермерство розширило географію
Кurkul.comСімейне молочне фермерство розширило географію

Поголів'я корів, в особистих селянських господарствах та господарствах населення України, які утримують «2+» корови, у 2015 р. перевищать половину від загальної їх кількості у домогосподарствах, про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав директор департаменту економічного розвитку аграрного ринку Міністерства аграрної політики та продовольства України Віталій Саблук.

За словами експерта, в Україні у 2014 р., у 330,4 тис. господарств (у середньому — 2,48 голови на господарство), було дві та більше молочних корів. Це із 4,77 млн господарств, що мають городи, і з 1,2 млн, що утримують корів. Усього корів у населення було 1,6 млн.

«Якщо для Вінницької, Житомирської, Полтавської, Хмельницької та Черкаської областей наявність у більш ніж кожному третьому дворі «2+» корів для мене очікувано, то бачити таку статистику у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській та Луганській областях (у двох останніх, при цьому, дві третини дворів із коровами утримують дві дійні голови і більше) — приємне здивування. Які ще аргументи потрібні, щоб визнати ці господарства товарними, орієнтованими на ринок, а не продаж залишків від власного споживання? Які ще докази потрібні щоб розбити хибну думку, що сімейне фермерство може відбутися лише на Західній Україні? Це майже 900 тис. людей», — пише Віталій Саблук.

Facebook

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою