Українські молочники торгуватимуть на ринку Азії?

14 вересня 2015 95 0
Українські молочники торгуватимуть на ринку Азії?
Кurkul.comУкраїнські молочники торгуватимуть на ринку Азії?

В уряді очікують, що отримання українськими виробниками молочної продукції сертифікатів Європейського Союзу призведе до збільшення експорту насамперед на інші ринки, зокрема на азійські. Про це «Європейській правді» під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

За його словами, п’ять українських компаній, що контролюють всі процеси виробництва молока, вже подали свої заявки на отримання сертифікатів і чекають відповіді європейців.

«Саме тому наша обіцянка – забезпечити до кінця року експорт молока до Європейського Союзу досі чинна», — заявив міністр.

За його словами, діючі квоти ЄС не дозволяють розраховувати на значний експорт молочної продукції.

«Однак, головне – отримання сертифікатів. Ми прогнозуємо, що з їх отриманням ми суттєво наростимо експорт молочної продукції на інші, наприклад – на азійські, ринки. Це буде основним ефектом від отримання сертифікатів ЄС – необхідно довести, що наша продукція європейської якості», — розповів посадовець.

Що стосується сертифікатів на експорт м’ясних продуктів (окрім пташиного), то за словами міністра, це питання зараз неактуальне.

«У нас внутрішній дефіцит червоного м’яса – у такій ситуації питання експорту не настільки актуальне», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою