Донеччина долучилася до Проекту Аграрні розписки

10 лютого 2018 98 0
Донеччина долучилася до Проекту Аграрні розписки
Kurkul.com

З нагоди впровадження аграрних розписок у Донецькій області в Краматорську 8 лютого відбулася урочиста зустріч. На неї запросили представників місцевого агросектору, щоб розповісти, як ефективно працювати з новим фінансовим інструментом. Про це повідомляє Національний прес-клуб «Українська перспектива».

«Хоча Донецька область вважається промисловим регіоном, але у нас 1,4 млн га ріллі, понад 63 тис. людей зайняті в сільському господарстві. Тут працюють 1367 суб’єктів аграрної сфери», — повідомив заступник голови Донецької обласної державної адміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації Владислав Лаврик.

На думку очільників Донецької ОДА/ВЦА, для забезпечення стійкого соціально-економічного розвитку села місцеві фермери мають отримувати 30-40 тис. грн прибутку з гектара. А це потребує залучення нових знань і нових капіталів.

«Запровадження аграрних розписок, сподіваємося, дасть змогу малому та середньому бізнесу долучитися до фінансових і матеріально-технічних ресурсів», — сказав Владислав Лаврик.

Перспективність аграрних розписок на Донеччині підтвердила і керівник Програм IFC з розвитку фінансування агросектору Лія Сорока.

«Я фермер з Канади, вже 2 роки працюю в Україні. Коли ми зараз їхали Донеччиною, я бачила хороші українські чорноземи. В Канаді землі значно гірші. Тому я думаю, що ви можете бути прибутковішими та успішнішими за нас», — розповіла вона.

На її думку, додатковий поштовх до такого розвитку можуть дати аграрні розписки. До них виявляють інтерес не лише сільськогосподарські виробники, але й кредитори.

«За час, відколи в Україні запрацював цей інструмент, до роботи з ним долучилося кілька потужних банків з іноземним капіталом, а також чимало компаній, які надають матеріально-технічні ресурси. Серед них є як українські, так і міжнародні», — зазначила Лія Сорока.

Аграрні розписки вже діють у 16 областях, які з нинішнього року почали використовувати новий інструмент фінансування малого та середнього агробізнесу.

Виконано за допомогою Disqus