Привабливість автоперевезень серед аграріїв зростає — Мащенко

12 лютого 2018 839 0
Перевезення зерна
pixabay.comПеревезення зерна

Наразі аграрії надують перевагу автоперевезенню продукції. Так виходить дешевше, ніж залізницею. Про це повідомив засновник проекту Zernovoz.in.ua Олександр Мащенко в інтерв’ю на latifundist.com.

«Ціни на пальне ростуть повільніше, ніж тарифи на залізничні перевезення. Тому поки привабливість автотранспорту зростає. Калькуляція показує, що возити за 200-300 км ― це економічно адекватна межа, яку забезпечує  автотранспорт, але по факту ми бачимо зерновози, які їздять і за 450-550 км по Україні», ― розповів Олександр Мащенко.

За його словами, тарифи «Укрзалізниці» на перевезення мають вплив на багато речей.

«Наприклад, на доцільність автотранспортних вантажоперевезень. Зараз тарифи постійно зростають, на них також впливають інвестиції приватників у рухомий склад. Будь-який новий побудований вагон ― це накопичення потенціалу зі збільшення розцінок на перевезення», ― зазначив експерт.

Він додав, що автоперевезення не можна порівнювати із залізничними.

«Автомобілі, будучи дорожчою логістикою, мають вищу ліквідність та дозволяють отримувати більші вигоди при трейдингу, ніж при поставках з умовами ЗД », ― розповів Олександр Мащенко.

За його словами, окрім номінальної ціни логістики, існує ще поняття ліквідності та доступності. Логістика ― це частина зернового трейдингу всередині країни. Вона дозволяє отримати кращу ціну, якщо аграрій може доставити продукцію в найкоротші терміни.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою