На Львівщині відкрили завод з переробки меду

20 лютого 2018 1131 0
Це перше таке підприємство в області
pixabay.comЦе перше таке підприємство в області

У селі Сопошин Жовківського району, відкрили перший на Львівщині завод з переробки меду та продуктів бджільництва ТзОВ «РЕНОМА». Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Це єдине підприємство такого ґатунку у області. Інвестиції сягають 20 млн грн. Це один із трьохсот проектів, які супроводжує облдержадміністрація для того, щоб інвестори не мали клопотів із адміністративними бар’єрами та організацією роботи», — зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

До складу виробничих потужностей підприємства входить цех приймання сировини, цех переробки меду та гомогенізації, склад готової продукції, механічна майстерня, котельня з економічними та екологічними котлами.

Підприємство виготовляє гомогенізований акацієвий, липовий, гречаний, соняшниковий, різнотрав’я, та ріпаковий мед.

«Родзинкою нашого заводу є сортовий мед. Мало яке підприємство сьогодні в Україні експортує партіями сортовий мед. А саме — акацію, липу, гречку. Здебільшого експортують різнотрав’я, соняшник», — розповів директор підприємтва «РЕНОМА» Михайло Баранівський.

Мед виготовлений на підприємстві експортується в Польщу, Австрію, Італію, Канаду. Кожна партія має експертний висновок.

Підприємство має можливість регулярно поставляти поліфлорний (зібраний з різних видів рослин) або монофлорний мед (зібраний з одного виду рослин) загальним обсягом до 500-1000 т/рік.

В планах компанії створення органічної та промислової пасіки, започаткування виробництва фасованого меду, налагодження виробництва інноваційних лікувально-профілактичних засобів на основі продуктів бджільництва та екологічно безпечних препаратів для бджіл.

Виконано за допомогою Disqus