Ціни на пшеницю впали — Павленко

7 вересня 2015 104 0
Ціни на пшеницю впали — Павленко
Кurkul.comЦіни на пшеницю впали — Павленко

Протягом останнього місяця суттєво знизилися закупівельні ціни на зерно на внутрішньому ринку України. Ціни на пшеницю 3 класу впали на 5%, 4 класу — на 6%, 6 класу — на 7%, на жито, ячмінь та кукурудзу — на 3%, 5% та 4% відповідно. Про це заявив на прес-конференції міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За його словами, на світових ринках вартість основних зернових культур — пшениці, кукурудзи, ячменю і сої — лише за останній тиждень знизилася на 0,5-3%. В Україні наразі немає жодних економічний підстав для збільшення вартості соціальних сортів хліба до кінця року.

«Отже економічних підстав для здорожчання соціального хліба немає, навпаки бачимо падіння цін. На будь-які неправомірні дії оперативно відповімо спільно з Антимонопольним комітетом», — наголосив Олексій Павленко.

Також він додає, що, крім хорошого врожаю, Україна має достатні початкові запаси зерна. Станом на 1 липня 2015 р. вони складали близько 11 млн т. У той же час через тимчасову анексію Криму та втрату контролю над частиною територій Донеччини та Луганщини у цьому маркетинговому періоді очікується зниження внутрішнього споживання зерна порівняно з минулим роком – з 27 до 24 млн т.

Виконано за допомогою Disqus