Через холодну весну 2017 садівники не забезпечили потреби внутрішнього ринку

13 березня 2018 355 0
Виробництва плодово-ягідних культур торік в Україні знизилося більш ніж на чверть
Kurkul.comВиробництва плодово-ягідних культур торік в Україні знизилося більш ніж на чверть

Торік галузь садівництва не змогла задовольнити навіть потреби внутрішнього ринку. Про це інформує Асоціація «Укрсадпром» у щорічному галузевому звіті «Садівництво та ягідництво-2017», повідомляє АgroРolit.com.

Аналітики асоціації зазначають, що погодні умови спричинили загальне падіння обсягів виробництва плодово-ягідних культур торік в Україні більш ніж на чверть — із понад 2,1 млн т до 1,6 млн т.

Найсуттєвіше, за даними Асоціації «Укрсадпром», скоротився урожай яблук — майже на 500 тис. т. Втрати в розрізі культур були неоднаковими. Середня урожайність плодів і ягід в усіх категоріях господарств становила трохи більше 100 ц/га. Помітно вищою вона є в сільськогосподарських підприємствах.

«Минулий рік продовжив нинішні тенденції для української галузі садівництва. Наявні системні проблеми залишились невирішеними, адже загальні обсяги виробництва плодів та ягід, як і раніше, були замалими для задоволення потреб внутрішнього ринку. Торік  вони помітно зменшилися через несприятливі погодні умови», — ідеться у звіті.

Також у звіті зазначається, що на 2018 р., за відповідними бюджетними програмами, передбачене виділення коштів у розмірі 300 млн грн на підтримку розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними.

Виконано за допомогою Disqus