Закритий грунт змінить сільське господарство — Ярмак

21 березня 2018 236 0
Українська делегація на Global Berry Congress
facebook@andriy.yarmak Українська делегація на Global Berry Congress

У сільських господарствах країн ЄС зростає тенденція до вирощування рослин у закритих грунтах. Такого висновку дійшов економіст інвестиційного департаменту ФАО, Андрій Ярмак під час конференції «Global Berry Congress» у Роттердамі. Про це повідомив Андрій Ярмак на своїй сторінці у Facebook.

«Світ переходить в захищений грунт. Ця теза звучала кілька разів, і мені було приємно це чути, тому що я вже багато років говорю про те, що закритий ґрунт — це майбутнє сільського господарства в принципі. В ягодах ця тенденція набирає обертів дуже і дуже швидко! Вищі витрати окупаються вищою ціною за якіснішу продукцію, меншими втратами від птахів, хвороб та шкідників», — заявив Андрій Ярмак.

Не оминув економіст і негативних тенденціях ягідного ринку. Наприклад, суниця садова часто очолює список найбрудніших продуктів по причині використання великої кількості ЗЗР. Інша проблема — це широке використання пластику в пакуванні ягід. Це є великою глобальною екологічною проблемою. Андрій Ярмак відмітив, що, ці питання потрібно терміново вирішувати, доки вони не вплинули негативно на весь ринок ягід.

Виконано за допомогою Disqus